A grime keresztapját magára hagyta a zeneipar, miután antiszemita őrjöngésbe kezdett Twitteren

Wiley több félreérthetetlen megjegyzést tett közé, ezt követően az egész managementje dobta az előadót

Wiley ismét a szalagcímekben, ezúttal azonban kissé komolyabb okból, mint a legutóbbi Stormzy beef-je miatt.

Miután a grime-MC számos tweetben sértően és dehumanizálóan nyilatkozott nem csupán a zsidóságról, de Drake-ről is (aki félig zsidó származású), a Wiley-t egyengető A-List Management elhatárolódott a rappertől és megszakított vele minden üzleti kapcsolatot.

 A botrány alig egy héttel egy hasonló eset után történt, amikoris Nick Cannont kirúgta a VIACOM CBS, miután saját talkshowjában nyíltan antiszemita és rasszista kijelentéseket tett.

Wiley tweetjeiben többek között a Ku Klux Klanhoz hasonlította a zsidóságot, valamint azzal gyanusította őket, hogy a feketéket kihasználva szerzik meg a vagyonukat.

Már a tweetvihar közepette elkezdték eltávolítani a Twitter Szabályzatot sértő postokat, de Wiley folytatta, és Drake-et is bevonta a dologba:

"...a rendszer úgy van felépítve, hogy egy olyan figura járjon legjobban, mint ő..."

Wiley már többször támadta Drake-et korábban is, gyakran gyanusítva a torontoi énekest azzal, hogy pusztán kihasználja a hip-hop kultúrát.
Drake nem igazán foglalkozik a vádaaskodással, 2019-ben ennyit nyilatkozott az esetről:

"Ez csak kibaszott gyűlölködés. Miért lenne bárki, én vagy akármelyik új, feltörekvő arc egy keselyű? Mert többre vágyunk? Szeretnénk, ha a nevünk fennmaradna? Mégis mit kéne tennünk, csöndben ülni?"

kép: Getty Images