Virtuális múzeumlátogatás az otthon rekedteknek

Most, hogy rengetegen karanténba vonultunk és az otthonunkat csak a legszükségesebb dolgokért hagyjuk ell ideje átgondolni mi mindent tehet az ember ha be van zárva.

A szokásos Netflix - internet kombó a legnépszerűbb időtöltés, de még így is szinte biztos, hogy unatkozni is fogunk.

Szerencsénk van azonban, ugyanis a Google Arts & Culture csapata világszerte több mint 2500 galériával és múzeummal közösen lehetővé tette megannyi hely virtuális látogatását.

Ennyire egyszerűen még senki nem járt múzeumban - összeszedtük nektek a 7 legérdekesebbet, szóval nincs kifogás, ideje művelődni!

British Museum, London

Anglia leghíresebb múzeumában a virtuális turné alatt olyan érdekességeket nézhetünk meg mint a Rosette-i kő vagy az ókori múmiák! Csekkoljátok a múzeumot itt.

Guggenheim Museum, New York

A Google street view funkciójának köszönhetően a kanapénk kényelméből zéhetjük meg a híres csigalépcsőket - innen pedig egy lépés korunk leghíresebb modern, posztmodern és impresszionista alkotásainak tárháza!

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Az USA egyik legnagyobb múzeuma kapásból kettő kiállítást is bemutat a Google segítségével. Az első kiállítás az amerikai divatot mutatja be 1740-től 1895-ig, míg a második a holland barokk festő, Johannes Vermeer műveiből van összeállítva.

Musée d’Orsay, Párizs

Itt szimplán végigsétálhatunk az 1848 és 1914 közötti francia művészet legfontosabb mérföldkövei mellett, olyan neveket érintve mint Monet, Cézanne vagy Gaugin.

National Museum of Modern and Contemporary Art, Szöul

Dél-Korea egyik legnépszerűbb múzeumát most már bárhonnan tudjátok csekkolni!

A virtuális séta több mint 6 emeleten keresztül tart, a látogatók pedig végignézhetik Korea kortárs művészetének legfontosabb darabjait.

Pergamon Museum, Berlin

Németország egyik legnagyobb múzeuma is virtuálisan látogatható lett - még ha személyesen nem is lehetünk ott, olyan történelmi ereklyéket leshetünk meg, mint az Istár-kapu vagy a Pergamon oltár.

Rijksmuseum, Amszterdam

A holland aranykor legendás alkotásai Vermeertől Rembrandtig, most csak egy kattintásnyira. Itt is van lehetőség street view sétára, hogy ha virtuálisan is, de bejárhassuk a legendás múzeum falait.

 

Photo: Spencer Platt/Getty Images