Akon 6 milliárd dollárból épít saját várost Szenegálban

Akon City az óceánparton fog megépülni és az AKOIN lesz a saját valutája

Egy új kriptovaluta alapú város építésén dolgozik Akon Szenegálban. A város területe a tervek szerint cirka 2000 hektár lesz, körülbelül 1 órányi útra Dakar nyugati repterétől.

A szenegáli-amerikai előadó egy 6 milliárd dolláros szerződést kötött az amerikai székhelyű KE International céggel, hogy a projekt megvalósuljon.

Az építkezést egy dubai csapat fogja felügyelni - a város látképe futurisztikus lesz, illetve saját fizetőeszközzel fog rendelkezni (AKOIN).

A szenegáli kormány is támogatja az új település létrehozását, terveik szerint nagyon kedvező adókkal szeretnék majd odacsábítani a befektetőket.

Akon City építési tervei alapján, a városban lesznek parkok, egyetemek, iskolás, hotelek, egy stadion és egy teljes iparterület - ezek befejezését 2030-ra datálják.

Az első fázis, mely magába foglalja az utak és lakások megépítését, bizonyos hotelek és iskolák felépítését, egy szeméttelep, egy rendőrség, egy naperőmű, egy pláza és egy kórház megépítését, 2023-ra realizálódhat.

A KE International több projektben is érdekelt Afrikában: jelenleg egy 2 milliárd dolláros zöld város megépítésén dolgoznak Kenyában - a város Mwale Medical and Technological City (MMTC) néven épül és ugyanúgy az AKOIN-t használná fizetőeszközként, ezzel is erősítve a valuta erősődését. Jelenleg 35.000 lakója van a városnak, illetve azon is dolgoznak, hogy a kórházakat mesterséges intelligencia adminisztrálja.

kép: Getty Images