Ingyen zenés appok és tippek a karanténra

Nehéz időket élünk, és ez alól a zenei szcéna sem kivétel - a #maradjotthon jegyében szinte mindannyian egész nap otthon roskadunk és sokunknak kihívást jelent, mit is kezdjünk a ránk szakadt szabadidővel.

Ha Ti is hasonló cipőben jártok, ez most nektek szól!

Mindig is szerettél volna megtanulni zenélni, vagy elmélyülni valamilyen zenei témában?

Vagy szimplán csak annyira unatkozol, hogy már nem találsz elfoglaltságot magadnak?

Akkor itt van pár tipp, amivel lekötheted magad:

 1. Tanulj meg kezelni egy szoftver szintetizátort!

  Olyan legendás cégek adják most teljesen ingyenesen a zenekészítő applikációikat, mint a KORG vagy a Moog. iOS-re és a KORG esetében Androidra is elérhetőek az egyébként 5.000 forintot is meghaladó appok, név szerint a Kaossilator és a Minimoog Model D.

  Azt nem tudni, meddig lesznek ingyenesen elérhetőek az applikációk, szóval még időben töltsétek le őket - mi lassan 2 napja birizgáljuk a Moog szintijét és még mindig tartogat meglepetéseket.

 2.  Tanulj egyenesen a sztár DJ-ktől!

  Az amerikai underground elektronika két kiemelkedő alakja, Octo Octa és Eris Drew, hosszasan és részletekbe menően írnak saját trükkjeikről, szoftverekkel és hardverekkel kapcsolatos tanácsaikaikról és a szakma minden csínjáról. Elmondásuk szerint a kisokos célja többek között az is, hogy közelebb hozzák ezt a hivatást az emberekhez és megmutassák az amatőröknek is, hogy mindig van hova fejlődni!
  A kisokost itt találjátok.
 3. Tanulj zenét komponálni a profiktól!

  Megannyi zenész és producer zárkózott be az otthoni stúdiójába, azonban vannak akik nem pusztán alkotni akarnak, de a tudást is szeretnék megosztani. Az egyik legérdekesebb ilyen projekt a párizsi Nathan Melja-é volt, aki Twitchen élőben alkotott, a rajongók közbenjárásával - ennek szüleménye lett egy közösen írt EP, amelyet a cikk születésekor még nem adott ki a producer, de ami késik nem múlik!

 4. Streameljétek magatokat otthonról!

  Biztos, hogy köztetek többen is látták már az elmúlt időszakban, ahogy DJ-k százai streamelik magukat Facebookon és Instán. A dolog egyáltalán nem olyan ördöngős mint elsőre hinnénk, Cherie Hu pedig egy nagyon alapos és átgondolt kis útmutatóban ír le mindent, amire szükségetek lehet egy laza kis streameléshez.

 

Persze a legfontosabb még mindig az, hogy #maradjotthon!

#EgyedülisEgyütt

 

Kép: lechatnoir / Getty Images