Kanye West több mint 6 millio dollárt költött az elnöki kampányára

Ye politikai pályafutása eddig finoman szólva is megosztó
Belső információk szerint, Kanye West súlyos pénzeket költött politikai ambícióira.

A Hollywood Reporter szerint a rapper eddig több mint 6 millió dollárt költött elnöki kampányára, melynek döntő részét saját zsebből állta.

A megszerzett kampányfinanszírozási papírok szerint a 43 éves divat mogul csak júliusban és augusztusban 6,7 millió dollárt költött, elsősorban tanácsadókra és kötelező regisztrációs díjakra.

Azonban az is kiderült az iratokból, hogy Ye kisebb adományokat is kapott, ugyanis meglepően sokan támogatják az Ovális Irodáért való küzdelmét.

Yeezy azonban már a 0. perctől kezdve megosztó politikus volt, ugyanis a Demokrata Párt azzal gyanusítja, hogy szándékosan azért indult a választáson, hogy Joe Biden, a Demokrata jelölt elől "lopjon" szavazatokat.

Egyes híresztelések szerint a Trump kampány emberei már többször fel akarták venni a kapcsolatot Kanye csapatával, hogy a billegő államokban nagyobb eséllyel szerepeljenek, Ye azonban rendre visszautasította ezeket a vádakat - gyakran arra hivatkozva, hogy több pénze van, mint az elnöknek és nincs vele jóban.

Trump stábja is visszautasította a vádakat, miszerint részt vennének West kampányában - amely egyébként a kezdetek óta akadályokba ütközött. A bizarr kezdés után egyébként Kim Kardashian nyilvánosan kért mindenkit, hogy legyenek elnézőek és türelmesek férjével, hiszen bipoláris zavarral küzd.

kép: Getty Images