Támogassuk egymást, támogassuk a magyar zenét!

Ahogy arról már korábban is írtunk, világszerte mondják le a legnagyobb zenei fesztiválokat, eseményeket és koncerteket a Covid-19 járvány miatt.

Nincs ez másképp idehaza sem, a magyar zenei és kulturális élet pedig súlyosan padlót fogott a jelenlegi helyzetben. Se bulik, se koncertek, se más nincs kilátásban előreláthatólag jó ideig. Most azok jövője forog kockán, akik nap mint nap azért dolgoznak a klubokban, az italpultban, a színfalak mögött, hogy mi jól érezzük magunkat. Meg persze azokról is, akik előadóként tényleg csak ránk számíthatnak.

Rengetegen felszólaltak már, megírták saját tapasztalataikat, vagy összefoglalták a helyzetüket - ami jelenleg nem túl fényes.

Világszerte változó reakciókat látunk - van, aki arra kéri a rajongóit, hogy ezekben a nehéz időkben valamilyen formában (zene eladás, pay-to-watch streaming, Patreon támogatás, stb.) támogassák őket. Érdekes húzása volt például a Bandcamp zenemegosztó oldalnak, amely március 20-ára meghirdette, hogy az oldalon vásárolt zenék teljes bevételét az előadóknak adják, lemondva a saját osztalékukról. Volt olyan label is, aki hasonló döntést hozott, hogy közvetlenül az előadókat támogathassa.


Az MTV-nél mindig fontosnak tartottuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten támogassuk a hazai zenészeket, kapcsolatot teremtsünk számukra a közönségükkel. Reméljük, hogy hamarosan minden rendbejön, és újra kinyithatnak a koncerttermek! Addig is a magyar MTV zenei blokkjaiban az eddiginél is jóval magasabb arányban, túlnyomó részt magyar zenei klipeket fogunk játszani.

A ViacomCBS az MTV-s aktivitás mellett számos műsorszolgáltató kínálatában kódolatlanul elérhetővé tette egyes csatornáit. Így az Antenna Hungária, a Telekom, a UPC + VFN, a UPC DTH, a Vidanet, a Tarr és a PR-Telecom előfizetői is válogathatnak a Comedy Central, a Comedy Central Family, a Paramount Channel, a Nickelodeon, a NickToons, a NickJr, MTV Hits, MTV Rocks, MTV Dance és a VH1 kínálatából. A részletekről, illetve az elérhető csatornákról mindenki a szolgáltatójánál tájékozódhat.

Magyarországon a tilalmi időszak és a karantén miatt a hazai előadók egyáltalán nincsenek jó helyzetben, szóval mindenkit kérünk, aki teheti, támogasson magyar zenészeket és előadókat, hogy a jövőben is ilyen színes és virágzó legyen a magyar könnyűzene mint a Nagy Csend előtt!

#tamogatomamagyarzeneszt

Kép: Joseph Branston/Future Music Magazine/Future via Getty Images