Egy magyar cég olyan virtuális valóságon dolgozik, amit eddig csak filmekbne láthattunk

A Hybri projekt októberben indul Kickstarteren
A magyar Realic Inc. cég magasra tette a lécet, miután olyan virtuális partner létrehozását tűzték ki célul, amihez hasonlót eddig csak a sci-fi világából ismertünk. És nem pusztán egy hangról vagy "mesterséges tudatról" van szó, hanem fizikai (a virtuális világban) formát is ölt a létrehozott társ.

"Letöltesz egy appot a telefonodra, bejelentkezel, megválaszolsz néhány kérdést és már történik is: a nappalidban ülve szabhatod személyre a saját virtuális társadat. A létrehozott férfi vagy nő máris hatalmas előrelépés az eddigi AI társakhoz képest. Egy igazi cyberpunk, motion-capture alapú teljesen személyre szabható virtuális humanoid. Ez Hybri."Mivel az alkalmazás bemutatása csak jövőre esedékes, pontos részleteket még nem tudunk, mire lehet számítani a virtuális asszisztensek viselkedése vagy funkcionalitása terén. Egy azonban biztos: a cég nem rejtette véka alá, hogy az alkalmazásnak lesznek szexuális aspektusai is.
Azonban a Hybri nem pusztán egy szexbaba - akár elhúnyt ismerősöket, barátokat vagy saját magunkat is létrehozhatjuk az applikációban, pont úgy, mint egy RPG videojátékban. Emellett várható egy photoscan funkció is, ami tökéletesen képes lesz digitalizálni a beszkennelt arcokat.Az app még korai stádiumban van, így szükség van a jövőbeli felhasználók bizalmára is - a cég így Kickasterteren indította be a projektet, hogy a megfelelő támogatást megszerezve minél gyorsabban piacra tudják dobni Hybrit.

kép: Hybri