Itt vannak a 2020-as Oscar gála zenével kapcsolatos történései!

Minden egy helyen amit az Oscar gála zenei fellépéseiről tudni kell!

Itt vannak a 2020-as Oscar gála zenével kapcsolatos történései!

A 92. Oscar díjátadót Janelle Monaé a Mr. Rogers' Neighborhood című gyerekműsor főcímzenéjével kezdte,
erről a sorozatról szólt az egyik jelölt film, az "A Beautiful Day In The Neighborhood". Összesen 3 számot énekelt, elég erős üzenettel.
2009 es "Come Alive" című számát kicsit átírta, hogy oscar specifikus legyen, és ünnepelte többek közt a "Parasite" jelölését ami később történelmet írt az első nem
angol nyelvű filmként ami nyert a legjobb film kategóriában (összesen 4 díjjat zsebelt be), illetve kiemelte,hogy minden fekete, queer és női rendezőt is ünnepelni kell aznap este.

Ezek után Idina Menzel énekelte az "Into The Unknown" című számot a "Frozen 2" -ből.
Az előadásban az volt a pláne, hogy a színpadon ott volt egy csomó énekesnő, akik a világ különböző pontjain szinkronhangjai Elsa-nak,
Magyar sajnos nem volt, de thai, német, spanyol, lengyel és dán igen, akik mind egy-egy pici részletet énekeltek a dalból.


Majd Chrissy Metz énekelt egy hatalmasat amit mint kiderült anyukájának szánta, aki most nehéz időkön megy keresztül.
A "Standing with you" a "The Breakthrough"- film zenéje, ami már felvételről hallgatva is könnyet csalhat az ember szemébe, de ott élőben szem nem maradhatott szárazon.


Hatalmas meglepetés következett mivel EMINEM (aki nem volt bejelentve) a "8 Mérföld"-ből adta elő a "Lose yourself" című dalt, amivel 2002-ben megnyerte a Legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat.
Akkor viszont Eminem nem vett részt a gálán, nem adta elő a dalt és a díját sem vette át. Az előadást, most néhány évvel később pótolta.


Később Randy Newman adta elő az "I Can't Let You Throw Yourself Away"-t a "Toy Story 4"-ből ami be is zsebelte a díjját a legjobb animációs filmért. Mark Nielsen és Jonas Rivera a beszédükben elmondták,
hogy remélik akik a Toy Story-val nőttek fel, azoknak Buzz és Woody kalandjai megkönnyítették a felnőtté válást. A következő zenei betétet Cynthia Erivo szolgáltatta aki a "Stand Up" című dalt
a "Harriet" című filmből adta elő.

Színpadra lépett Elton John -is aki a "Rocketman" című filmből adta elő egy vörös zongorán az "(I'm Gonna) Love Me Again" című dalt, ami be is zsebelte a legjobb betétdal díjját.
Ezzel az összes legjobb eredeti dal kategóriában versenyző dalt hallhattuk. Picit később átadásra került a legjobb filmzenérét járó szobrocsak ami a "Joker"-é lett. A nyertes Hildur Guðnadóttir, aki a harmadik női díjazott ebben a kategóriában.
Ő írta a nagy sikerű Csernobil sorozat zenéjét is. Arra bíztatja a nőket, hogy ők is hallassák a hangjukat. A "Joker" zenéit itt tudjátok lecsekkolni:


Végül de nem utolsó sorban Billie Eilish adta elő a Beatles "Yesterday" című számát amit Testvére és producere Finneas kisért zongorán. A performansz közben volt a megemlékezés a 2019 ben elhunytakról.
Udvardy Anna, a Mindenki című Oscar-díjas magyar rövidfilm producere is meg lett említve az in memoriam-részben.