Végül csak egy maradhat – a világ 10 legjobb DJ-je mérte össze tudását Párizsban a Red Bull Thre3Style Világbajnokság döntőjén. A képzeletbeli trófea nem hagyta el az országot – francia lemezlovag lépett a dobogó legfelső fokára.


A DJ-zés kívülről nézve egyszerűnek tűnik: áll egy arc keverőpult mögött, nyomja a gombot és közben bólogat. Sokaknak tényleg ennyiből is áll az egész, vannak viszont olyanok is, akik a dolgot halál komolyan veszik. Ezek a megszállott zeneőrültek mérték össze tudásukat ugyanazon a helyen, ahol a francia kánkán született, és ahol korábban olyan csillagok játszottak, mint David Bowie vagy a Red Hot Chili Peppers. A Elysée Montmartre adott helyet az első Red Bull Thre3Style Világbajnokság döntőjének.


10 DJ a világ minden tájáról, töménytelen mennyiségű zenei stílus és lelkes partiarcok – így nézett ki a buli, ahol táncoslábú tömeg előtt mérkőztek meg a lemezlovasok.


Az este az egyik legismertebb DJ-vel, DJ Jazzy Jeffel indult, aki villámgyorsan megteremtette a hangulatot az egész estés irgalmatlan bulizáshoz. Aki emlékszik még a DJ Jazzy Jeff & Fresh Prince párosra, tudja, miről van szó: emberünk együtt kezdte a szakmát Will Smith-szel! Míg utóbbi egy ideje hanyagolja a zenélést a filmes karrier ellenében, előbbi továbbra is őrületes bulikat tol a világ minden táján.


Az első versenyző DJ, a brit Santero megadta az alaphangot a stílusok kavalkádjával, a 80-as évek új hullámától a bólogatós hip-hopon keresztül a klasszikus rockig és reggae-ig. Utána a brazil Nedu Lopez következett, aki nem vesztegette az idejét, elektro, funk és hip-hop válogatásával tovább emelte a hangulatot. A tapasztalt lemezlovasok, a japán DJ Iku és az amerikai DJ M-Squared technikailag tökéletes hip-hop parti zenét játszottak, míg mint Chelis és DJ Dhago kísérletezőbbnek bizonyultak.
Nem akármilyen szettek pörögtek: DJ Nedu Lopez például saját Edith Piaf Dubstep mixével hergelte a közönséget. A 10 lemezlovas kemény csatát vívott – végül a zsűri úgy döntött, DJ Drastik és DJ Montes a megosztott harmadik helyet kapja. A képzeletbeli dobogó második fokára DJ Nedu Lopez állhatott, míg az első helyet a francia DJ kArve szerezte meg. Ő nemcsak a közönség szimpátiáját nyerte el, hanem a zsűrit is lehengerelte precíz, pontos keverési tudásával és a táncolható zene eklektikus választékával.


Amit Dj kArve-ról tudni érdemes:

A DJ-producer az új francia DJ-generáció elismert tagja, aki eklektikus stílusával komoly elismerést vívott ki magának. A menő Saian Supa Crew hivatalos DJ-jeként körbeutazta a világot. Plakátfiú-külseje mögött energikus előadó rejtőzik, aki nem sajnálja szettjeiből a house, a funky és a south beats-elemeket sem.

Copyright : MTV Networks 2010